Gevel impregneren

Gevel impregneren

Laat uw buitengevel(s) op vakkundige wijze door TerraGroen impregneren of hydrofoberen en profiteer direct van alle voordelen. Het impregneren of hydrofoberen van uw buitengevel(s) biedt veel voordelen. Het grootste voordeel is dat de gevels van uw woning of bedrijfspand geen vocht meer doorlaten, maar wel blijven ademen. Dit zorgt ervoor dat de spouw tussen buiten- en binnenmuren volledig vochtvrij wordt, waardoor schimmelvorming wordt voorkomen. Omdat wij beschadigingen in uw buitengevels voorafgaand aan het impregneren van uw woning ook nog eens repareren en het gevelwerk grondig kunnen reinigen, zal uw gevelwerk er weer fris en zo goed als nieuw uit zien voor een periode van 10 jaar.

Voordelen impregneren/hydrofoberen

  • Vochtintreding in het geveloppervlak wordt voorkomen
  • Sterke vermindering van de kans op vochtdoorslag
  • Vorstschade door waterindringing in het geveloppervlak wordt beperkt
  • Vermindering van groene aanslag door alg en mosgroei
  • Binnendringen van vuil in het geveloppervlak wordt verminderd
  • Uitspoeling van bindmiddel in het metselwerk voorkomen
  • Vermindert vochtintreding in het geveloppervlak
  • De hydrofobering is kleurloos en visueel vrijwel niet waarneembaar

Werkwijze bij impregneren/hydrofoberen

Voordat wij beginnen met impregneren wordt er onderzoek gedaan naar de staat van uw gevel en zullen we u adviseren welke behandeling het beste resultaat geeft. In sommige gevallen is het mogelijk dat een gevel niet geschikt is om te impregneren als deze in te slechte staat verkeerd. Op basis van het soort geveloppervlak en eventuele behandeling die in het verleden is uitgevoerd wordt het juiste impregneermiddel op uw gevel aangebracht. De vloeistof zal circa 6 mm tot 8 mm in de muur doordringen.

Aandachtspunten bij impregneren/hydrofoberen

Bij kleine scheurtjes, bijvoorbeeld tussen de voeg, de steen en naden kan juist meer vocht binnendringen. Om dit probleem te voorkomen moeten de voegen voor het impregneren in goede staat verkeren en indien nodig dan moeten ze deskundig vernieuwd worden. Bij TerraGroen zorgen we ervoor dat scheurtjes en beschadigingen in gevel en voegen vakkundig gerepareerd worden voordat we beginnen met het impregneren.

Gevel van uw woning of bedrijfspand laten impregneren/hydrofoberen?

Wilt u uw gevel laten impregneren of hydrofoberen? Neem contact met ons op voor meer info of vraag vrijblijvend een prijsopgave, en u ontvangt dan binnen twee werkdagen een vrijblijvende offerte.

Wilt u een offerte?

Vul ons offerteformulier in en wij sturen u een passende aanbieding.